Børnehuset Mælkevejen er en aldersopdelt institution 0 - 6 år, som kan rumme ca. 120 børn. Aldersopdelingen betyder som udgangspunkt, at børn fra samme årgang er i den samme gruppe og pædagogikken er målrettet den enkelte børnegruppes alder og behov.
Du kan læse mere om for grundlaget vedr. aldersopdeling og udelive i Børnehuset Mælkevejen her.
Mælkevejens fysiske rammer, inde såvel som ude er helt særlige. Der er en dejlig stor legeplads, højt til loftet og indendørs gode forhold. Der er 2 vuggestuegrupper og 3 børnehavegrupper i Mælkevejen.
I vuggestuen og de aldersopdelte børnehavegrupper tilbydes der indretningsmæssigt et fysisk miljø, der er tilpasset børnenes alder, lige såvel som aktiviteter og ture er målrettet den enkelte aldersgruppe.
Institutionen er placeret umiddelbart i nærheden af Auning Skole/SFO og Auning Idræts – og Kulturcenter.
Forældresamarbejde
Som forældre vil man være tilknyttet den samme børne- og forældregruppe, i de år ens barn går i Børnehuset Mælkevejen.
Der vil således være mulighed for at skabe en tættere relation og interesse fra forældre til de andre forældre og børn, som de skal samarbejde med fremover i skolen.
Forældresamarbejdet kan målrettes den enkelte aldersgruppes udfordringer og muligheder der gør sig gældende at have fokus på for lige netop ens barns alder. Det er ikke det samme, der rører sig omkring en 3 årig, der lige er begyndt i børnehave og en 6 årig, der er på vej til skolestart.
Et godt forældresamarbejde mellem jer som forældre og os, er en grundstenene for en god hverdag i Mælkevejen. Vi går ind for en åben og daglig dialog.
Som kommunikationsplatform bruger vi Aula, hvor det er muligt at skrive til medarbejdere og andre forældre. Det er også her, hvor vi deler deler billeder fra dagen i Børnehuset Mælkevejen og andre relevante informationer.
Særligt dagtilbud §83 Regnbuen
Beliggende:
Regnbuen er et af Norddjurs Kommunes Særlige dagtilbud §83 beliggende i Skovvang Rolighedsvej 13 i Auning. Vi er en del af Børnehuset Mælkevejen, men fysisk er vi placeret i Skovvang.
Målgruppe beskrivelse/visitation
Målgruppen er børn i alderen 0-6 år, der på grund af betydeligt og varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne, har et særligt behov for støtte eller behandling, der ikke kan dækkes gennem ophold i almene dagtilbud. Kendetegnende for børnene er, at de har behov for at være i et skærmet specialpædagogisk behandlingsmiljø. Med udgangspunkt i barnets ressourcer udarbejdes der individuelle indsatsplaner som tager udgangspunkt i Dansk Pædagogisk Udviklingsbeskrivelse. På baggrund af indsatsplanen og i samarbejde med forældre og terapeuter udarbejdes indsatsmål for barnet som justeres jævnligt.
Dit barn skal visiteres til en plads i Norddjurs Kommunes særlige dagtilbud. Indstilling til visitation skal ske gennem kommunal sagsbehandler i Norddjurs Kommune.
Regnbuen er et behandlingstilbud og vi samarbejder med fysioterapeut, ergoterapeut og musikterapeut fra Norddjurs Behandlingscenter. Derud over har vi et tæt samarbejde med psykolog og tale/høre konsulent i trivsel og læring (PPR)
Hverdagen i regnbuen
Hverdagen i Regnbuen er forudsigelig via struktur, genkendelighed og kontinuitet. Vi lægger vægt på, at specialpædagogikken indebærer, at børnene får de samme oplevelser, som andre børn i børnehaver. Vi laver samme aktiviteter som andre børnehaver, men med en specialpædagogisk forståelse for det enkelte barn. Dagligdagen skal være fyldt med sjov og grin og træning skal foregå gennem leg.
I Regnbuen indretter vi læringsmiljøer, så de giver mulighed for trivsel, udvikling og læring gennem samvær, men også med plads til ro og fordybelse. Pause fra fællesskabet er ofte vigtig for barnet. Her overvejer vi hvilken form pausen skal have for at opnå ønsket effekt for barnet.
Kommunikation og leg hænger uløseligt sammen. Hos børnene i Regnbuen ses legen ofte som samspilssituationer, der er spontane eller strukturerede indeholdende et bestemt formål. Pædagogerne lægger vægt på at skabe rum og muligheder for leg og samvær børnene imellem. Give dem mulighed for at danne relationer og knytte venskaber. Legen har generelt en stimulerende effekt i forhold til at øve sig i sociale og kommunikative færdigheder som dialog, imitation, skifte tur og vente på tur.
Kommunikation foregår i alle dagens funktioner og samspil og er essensen i det daglige samvær i Regnbuen. Som en del af det pædagogiske arbejde, bruger vi en forskellige former for visuelle hjælpemidler. Dette kan være konkrete fotos, Boardmaker og konkreter.
Tilsynsrapport § 83
Du kan læse mere om kvalitetsstandart for § 83 tilbud her
Du kan også finde os på Facebook